- 4 קישואים גדולים
- 100 גרם פטריות קצוצות
- 3/4 ספל בורגול
- 2 שיני שום מעוכות
- כוס וחצי מים חמים
- רבע כוס שומשום קלוי, גרוס
- כפית וחצי קורנית
- שתי כוסות טופו מפורר
- רוטב סויה
אופן ההכנה
- חוצים את הקישואים לאורכם ומאדים עם מעט מים (בסיר או במחבת מכוסה) למשך כעשר דקות
- מרוקנים את הקישואים בעזרת כפית. קוצצים את תוכן הקישואים שהוצאו, ומוסיפים לו 1-2 כפיות רוטב סויה
- קולים את הפטריות במעט שמן, מוסיפים 2 כפיות רוטב סויה וחצי כפית קורנית, עד להתרככות הפטריות
- מטגנים מעט את השום, מוסיפים את הבורגול, וקולים יחד למשך כחמש דקות
- מוסיפים את המים החמים, כף רוטב סויה, כפית קורנית ואת תערובת הפטריות. מבשלים על אש קטנה, עד לתפיחת הבורגול ולספיגת כל הנוזלים
- מוסיפים את תערובת הקישואים, הטופו והשומשום הגרוס, ומערבבים
- ממלאים את "קונכיות" הקישואים בחומר המילוי. מעבירים לתבנית, מכסים בנייר אלומיניום, ואופים בתנור בחום בינוני למשך חצי שעה
- ניתן להגיש עם רוטב טחינה, עגבניות או פטריות
המתכון נלקח מהאתר: http://www.2eat.co.il/show_recipe.aspx?recipe=663
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה