יום שלישי, 7 בדצמבר 2010

חביתה יפנית -טמאגו

מרכיבים:
  • 1 כף מים
  • 3 כפיות מירין
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפיות רוטב סויה
  • 6 ביצים טרופות 
  • שמן -לשימון
אופן ההכנה
  • מערבבים בקערה את כל המרכיבים, עד שהסוכר נמס
  • מחממים מחבת עגולה או יפנית (מרובעת) ומשמנית אותה 
  • יוצקים למחבת מעט מתערובת ביצים ומטלטלים קלות עד שהתערובת תצפה את כל תחתית המחבת (השכבה צריכה להיות דקה)
  • כאשר החביתה כמעט מוכנה מקפלים את השליש המרוחק כלפיי המרכז והקפלים שוב מהמרכז לשליש הקרוב 
  • משמנים את החלק הריק של המחבת ויוצקים פנימה עוד תערובת, מרימים קלות את החביתה המקופלת כדיי שהתערובת תחדור תחתיה
  • כאשר החביתה נראית מוכנה מגלגלים באותו האופן 
  • חוזרים על הפעולה עד שנגמרת התערובת 
  • פורסים את החביתה לרוחב של 1 ס"מ


המתכון נלקח מהספר של גליה דור,  "סושי"

אין תגובות: