מרכיבים
- 4 כפות שמן זית
- 1 חבילה טופו, חתוך לקוביות
- 1 בצל קלוף וקצוץ דק
- 3 שיני שום, קלופות וקצוצות
- 1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
- 0.4 כפית אבקת צ'ילי או כפית פפריקה חריפה
- 2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורד
- 1כפית זרעי כוסברה כתושים
- 1כפית זרעי כמון כתושים
- מלח
- פלפל
- 2 עגבניות חתוכות לקוביות
- 3 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות לקוביות גדולות
- 0.5 כוס בצל ירוק חתוך לפיסות של 2 ס"מ
- 1 כוס חלב קוקוס
להגשה
- אורז לבן
אופן ההכנה
- יוצקים לסיר 2 כפות שמן ומחממים
- מוסיפים את קוביות הטופו ומטגנים אותן קלות מכל הצדדים ומוציאים לצלחת
- מוסיפים לסיר את 2 כפות שמן שנותרו , מוסיפים את הבצלים ומטגנים על להבה בינונית במשך כמה דקות עד הזהבתם
- מוסיפים שום, פפריקה, צ'ילי, ג'ינג'ר, כוסברה, כמון, מלח, פלפל ומטגנים דקה נוספת
- מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ 2-3 דקות
- מוסיפים את הבטטות, בצל ירוק ומים כך שיגעו למחצית גובה הבטטות ומביאים לרתיחה
- מבשלים על להבה בינונית 30 דקות
- מוסיפים את חלב הקוקוס, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומחזירים פנימה את קוביות הטופו
- מבשלים ללא כיסוי עוד 15 דקות עד שהרוטב מסמיך
- מגישים עם אורז לבן
המתכון נקלח ממוסף האוכל של לאישה "שף"
תגובה 1:
יצא טוב
הוסף רשומת תגובה