יום שבת, 13 בנובמבר 2010

קדרת טופו ובטטות בקארי ובצל ירוק



מרכיבים
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 חבילה טופו, חתוך לקוביות
  • 1 בצל קלוף וקצוץ דק
  • 3 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • 1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
  • 0.4 כפית אבקת צ'ילי או כפית פפריקה חריפה
  • 2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורד
  • 1כפית זרעי כוסברה כתושים
  • 1כפית זרעי כמון כתושים
  • מלח
  • פלפל
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 3 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות לקוביות גדולות
  • 0.5 כוס בצל ירוק חתוך לפיסות של 2 ס"מ
  • 1 כוס חלב קוקוס

להגשה
  • אורז לבן


אופן ההכנה
  1. יוצקים לסיר 2 כפות שמן ומחממים
  2. מוסיפים את קוביות הטופו ומטגנים אותן קלות מכל הצדדים ומוציאים לצלחת
  3. מוסיפים לסיר את 2 כפות שמן שנותרו , מוסיפים את הבצלים ומטגנים על להבה בינונית במשך כמה דקות עד הזהבתם
  4. מוסיפים שום, פפריקה, צ'ילי, ג'ינג'ר, כוסברה, כמון, מלח, פלפל ומטגנים דקה נוספת
  5. מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ 2-3 דקות
  6. מוסיפים את הבטטות, בצל ירוק ומים כך שיגעו למחצית גובה הבטטות ומביאים לרתיחה
  7. מבשלים על להבה בינונית 30 דקות
  8. מוסיפים את חלב הקוקוס, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומחזירים פנימה את קוביות הטופו
  9. מבשלים ללא כיסוי עוד 15 דקות עד שהרוטב מסמיך 
  10. מגישים עם אורז לבן

המתכון נקלח ממוסף האוכל של לאישה "שף"

תגובה 1:

אנונימי אמר/ה...

יצא טוב