מצרכים:
- קמח תופח 250 גר'
- אבקת קקאו 2 כפות
- סוכר 200 גר'
- תמצית וניל 2-3 כפות
- חלמונים 6 יח'
- חמאה 100 גר', מומסת
- חלב
- אגסים 5-6
- תבניות אישיות
אופן ההכנה
- מכניסים למעבד מזון את הקמח, קקאו והסוכר ומעבדים לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים את הוניל, החלמונים והחמאה המומסת ומעבדים קצרות
- מוסיפים בהדרגה חלב, תוך כדי עיבוד עד שמתקבלת תערובת חלקה
- קולפים את האגסים, חוצים לאורכם ומחלצים את הגרעינים ואז פורסים אותם דק לאורכם
- לוקחים את התבניות האישיות ומורחים אותם בחמאה מומסת, מעל שמים את הקמח ומטלטלים מעט את התבנית
- מעל שמים מעט סוכר ומטלטלים שנית
- מניחים בכל תבנית חתיכת אגס ומעל יוצקים את הבצק, בוזקים מעל הבצק סוכר
- מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' 180 מעלות
- משך ההכנה כחצי שעה
- בודקים עם קיסם: מכניסים קיסם, אם הוא יוצא ייבש ז"א שהעוגה מוכנה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה