יום שבת, 29 בינואר 2011

עוגות אישיות משוקולד ואגסים, קלות להכנה


מצרכים:
  • קמח תופח 250 גר'
  • אבקת קקאו 2 כפות
  • סוכר 200 גר'
  • תמצית וניל 2-3 כפות
  • חלמונים 6 יח'
  • חמאה 100 גר', מומסת
  • חלב 
  • אגסים 5-6 
  • תבניות אישיות


אופן ההכנה
  1. מכניסים למעבד מזון את הקמח, קקאו והסוכר ומעבדים לקבלת תערובת אחידה
  2. מוסיפים את הוניל, החלמונים והחמאה המומסת ומעבדים קצרות
  3. מוסיפים בהדרגה חלב, תוך כדי עיבוד עד שמתקבלת תערובת חלקה
  4. קולפים את האגסים, חוצים לאורכם ומחלצים את הגרעינים ואז פורסים אותם דק לאורכם
  5. לוקחים את התבניות האישיות ומורחים אותם בחמאה מומסת, מעל שמים את הקמח ומטלטלים מעט את התבנית
  6. מעל שמים מעט סוכר ומטלטלים שנית
  7. מניחים בכל תבנית חתיכת אגס ומעל יוצקים את הבצק, בוזקים מעל הבצק סוכר
  8. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' 180 מעלות
  9. משך ההכנה כחצי שעה
  10. בודקים עם קיסם: מכניסים קיסם, אם הוא יוצא ייבש ז"א שהעוגה מוכנה 

אין תגובות: