יום שישי, 22 באוקטובר 2010

מרק פטריות מוקרם


מרק פטריות מוקרם 

מצרכים 
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק 
  • 2 שיני שום חתוכות לפרוסות 
  • 2 סלסילות פטריות שמפיניון+סלסלת פטריות יער חתוכות לפרוסות
  • 2 ליטר מים רותחים 
  • 1.5 כפות מרק עוף 
  • 50 גרם חמאה מלוחה 
  • 4 כפות שמן זית 
  • 1 מיכל שמנת לבישול 15% 
  • 1/2 כוס יין לבן חצי יבש
  • 1/2 כפית פלפל שחור 
  • מלח לפי הטעם 
  • עירית קצוצה דק 


אופן ההכנה 

  1. ממיסים את החמאה בסיר מרק ביחד עם שמן הזית על אש בינונית
  2. כשכל החמאה נמסה מוסיפים את הבצל, ומגבירים את האש לטיגון עד להזהבה קלה של הבצל
  3. מוסיפים את השום וחצי מכמות הפטריות. מערבבים היטב ומטגנים כ-6-8 דקות עד להזהבה קלה של הפטריות
  4. מוסיפים את היין, מרתיחים ומבשלים כ-3 דקות על אש גבוהה לאידוי כל האלכוהול
  5. מוסיפים את המים הרותחים+אבקת מרק עוף ואת התבלינים, מרתיחים ומבשלים עם מכסה כ-20 דקות
  6. מוסיפים את השמנת לבישול ומערבבים היטב
  7. מוסיפים את שאר הפטריות ומבשלים עוד כ-3 דקות
  8. מגישים עם מעט עירית קצוצה


המתכון נקלח מהאתר: http://www.bishulim.co.il

אין תגובות: