מרק פטריות מוקרם
מצרכים
- 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
- 2 שיני שום חתוכות לפרוסות
- 2 סלסילות פטריות שמפיניון+סלסלת פטריות יער חתוכות לפרוסות
- 2 ליטר מים רותחים
- 1.5 כפות מרק עוף
- 50 גרם חמאה מלוחה
- 4 כפות שמן זית
- 1 מיכל שמנת לבישול 15%
- 1/2 כוס יין לבן חצי יבש
- 1/2 כפית פלפל שחור
- מלח לפי הטעם
- עירית קצוצה דק
אופן ההכנה
- ממיסים את החמאה בסיר מרק ביחד עם שמן הזית על אש בינונית
- כשכל החמאה נמסה מוסיפים את הבצל, ומגבירים את האש לטיגון עד להזהבה קלה של הבצל
- מוסיפים את השום וחצי מכמות הפטריות. מערבבים היטב ומטגנים כ-6-8 דקות עד להזהבה קלה של הפטריות
- מוסיפים את היין, מרתיחים ומבשלים כ-3 דקות על אש גבוהה לאידוי כל האלכוהול
- מוסיפים את המים הרותחים+אבקת מרק עוף ואת התבלינים, מרתיחים ומבשלים עם מכסה כ-20 דקות
- מוסיפים את השמנת לבישול ומערבבים היטב
- מוסיפים את שאר הפטריות ומבשלים עוד כ-3 דקות
- מגישים עם מעט עירית קצוצה
המתכון נקלח מהאתר: http://www.bishulim.co.il
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה